Bytt oljefyr - forbud fra 2020 

I 2020 ble det forbudt å fyre med fossil olje.

Hva betyr egentlig dette?
Det er politisk besluttet å redusere klimagassutslippene. Et av tiltakene for å redusere klimagassutslipp var å redusere fossilt olje bruk. Det ble derfor forbudt å fyre med fossil olje fra 2020. Har du oljefyr eller parafinkamin som begge bruker fossil olje er dette ikke lenger være et alternativ.

Du må finne en annen varmekilde fra 2020, og vi kan hjelpe deg med akkurat dette!

Hva må du gjøre for å bytte oljefyr?

Det første du som huseier bør finne ut av er hvilken løsning som skal erstatte din gamle varmekilde. Du bør finne en løsning som utnytter dine gamle radiatorer og/eller det vannbårne gulvsystemet du allerede har. Her er det 2 gode alternativer som begge i forhold til fyring med fossil olje reduserer dine fyringskostnader med mange 1000 kroner årlig.

Et alternativ er bergvarme pumpe som er en væske til vann varmepumpe. Denne løsningen henter energi fra grunnen, i all hovedsak fra energi brønn boret rett utenfor ditt hus.

Neste alternativ er en luft til vann varmepumpe. Denne henter energien fra uteluften som igjen varmer dine radiatorer og/eller ditt vannbårene gulvsystem. Begge varmepumpe alternativene nevne ovenfor leverer også varmt tappevann mye rimeligere i forhold til gammel løsning.

Neste steg mot ditt valg mellom alternativene over vil være og kontakte en leverandør som hjelper deg med det riktige valget i forhold til ditt  energi behov.

NVE hjelper deg å bytte oljefyr

NVE  kommer gjerne på uforpliktende befaring hvor vi innhenter opplysninger om din bolig og kommer med gode råd. Etter denne uforpliktende befaringen presenterer vi et tilbud på varmepumpe løsning som vi sammen går grundig igjennom.

Etter ditt valg av leverandør skal ditt nye varmepumpe anlegg installeres.

Vi går sammen igjennom, steg for steg hvordan vi fjerner din gamle oljefyr eller parafin kamin.

Etter installasjon og grundig opplæring  på ditt nye varmeanlegg vil NVE hjelpe deg med registrering av papirer som skal til kommunen og til Enova.

Støtte fra Enova vil så bli refundert.

Hvorfor må min oljetank fjernes?

Når du fjerner oljetanken kvitter du deg i tillegg med en potensiell miljøfare. Risikoen for oljelekkasje er nemlig betydelig med en oljetank nedgravd i hagen. Selv om tanken ikke har vært i bruk på mange år, vil det alltid være rest olje igjen på tanken. Det er viktig å huske på at du som huseier er ansvarlig for skader i forbindelse med en oljelekkasje dersom tanken begynner å lekke. I starten av 2017 var det fremdeles tusenvis av nedgravde oljetanker i Norge. Regelverket for fjerning av tank kan variere i ulike kommer. Vi anbefaler deg derfor å sjekke reglene for håndtering av oljetanken i din kommune.

Oslo kommune anbefaler å grave alle oljetanker opp så de ikke er potensielle miljøbomber. Det kan allikevel søkes om å la tanken forbli der den ligger. Det skal da inn et sertifisert firma som rengjør tanken og fyller den med, eksempelvis grus. Dette vil forhindre fremtidig kollaps.

Gode grunner til å fjerne oljefyr og tank:

·       I 2020 ble det forbudt å fyre med fossil olje.

·       En fornybar varmeløsning gir deg lavere energiutgifter, du vil spare mange 1000 kroner per år.

·       Du slipper å frykte oljelekkasjer.

·       Du slipper oljelukt.

·       Eksisterende vannbårent system kan enkelt kobles til ny varmekilde.

·       Andre varmekilder kan gi større varmeutbytte enn fossil olje.

·       Du reduserer klimagassutslippene.


bytt-oljefyr.png

Bli oppringt av en av våre rådgivere